Sy-Dansstudio
dansstijlen
î TOP
î TOP
î TOP
Kinderdans 

De basislessen

Het is de bedoeling dat onze dansers starten in kinderdans 1 en dan doorstromen naar kinderdans 2. Hierin krijgen ze een algemene dansante vorming. Op een leuke speelse manier worden onze allerkleinsten ondergedompeld in moderne, klassieke, creatieve dans.

Kinderdans 1 (4-6 jaar) 
Kinderdans 2 (6-7 jaar) 

Ballet/Modern

Het is de bedoeling dat onze dansers steeds verder doorstromen/verder doorgroeien in de verschillende niveaus. We werken in deze les aan techniek en choreografie. Na 2 jaar  of 3 jaar kunnen ze een niveau hoger gaan. In samenspraak met de docent kijken we in welke groep nieuwe leerlingen het beste aansluiten. Het eerste gedeelte van de les word er gewerkt aan ballet techniek aan de barre of au milieu. Het 2 de gedeelte bestaat uit vloerwerk, choreografie ,improvisatie. 


Ballet/Modern  ( 6-8 jaar)
Ballet/Modern  ( 8-12 jaar)
Ballet/Modern  ( +12 jaar)

A= Beginners
B= Minstens 1 jaar ervaring tot half gevorderd
C= Gevorderd


Voor kinderen en jongeren:   
                            Modern
                            Streetjazz
                            Fun Dance
                            Hip-Hop
                            Musical
                            Showdance
                            Burlesque
                            Modern Jazz
                            Boys & Girlz Breakdance
                            Dansatelier : Voor kinderen met beperking

Voor de volwassenen:
                            Funky Ladies
                            Bootcamp
                           

Voor de meer gedreven danser:  NA AUDITIE ! 

                            S Compagnie ( 3de -6 de leerjaar)
                            M Compagnie ( + 12 jaar)


Master Workshops op zondag :

Sylvie nodigt choreografen, dansers uit om nog intenser bepaalde stijlen en technieken te gaan verdiepen.
                          

Op aanvraag :

Privé lessen, creatieve openingsdansen ,
workshops op scholen , coaching op maat, dansles voor mensen met beperking   


Moderne dans

Is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.
Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel. De emoties en psychologie van de twintigste-eeuwse mens werden bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop het spierstelsel getraind moest worden. Naast de grondlegger Martha Graham behoorden ook Doris Humphrey, Charles Weidman, Helen Tamaris, Staluse Pera en Hanya Holm tot de pioniers.

Streetjazz

Deze les is een combinatie van de bekende Jazztechniek met moderne invloeden van Streetdance en Hiphop. Muziekstijlen zoals Dance, R&B, Top 40 maken dit tot een energieke les. Kenmerkend voor deze lessen is het ontwikkelen van dansgevoel, ritme, kracht, souplesse en timing.
Deze les is opgebouwd vanuit de Jazztechniek om zo op een verantwoorde manier te leren dansen. Met deze Jazztechniek leg je een sterke basis om vervolgens de gaafste sprongen en draaien te kunnen maken. Naast deze techniek werk je ook aan isolaties en coördinaties binnen je eigen lijf, dat wil zeggen dat je diverse bewegingen tegelijk en gecontroleerd kunt uitvoeren. Er worden verschillende invloeden uit andere dansstijlen gebruikt omdat variatie erg belangrijk is.

Hip-Hop

Hiphop is een krachtige en energieke dansvorm met vele invloeden. In de lessen komen dan ook veel dansstijlen samen, zoals: Hiphop, Popping, Locking, House, Waacking en Vogueing.
In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in je lichaam zitten, zit Hip-hop laag in je lichaam.
Het wordt vol overgave gedanst, met ruwe vormen van expressie; woede, uitzinnige blijheid, verdriet, passie. Er word gedanst op vette beats, raps en ritmes en werken aan grooves, flow en energie binnen een choreo.


Musical

Ooit gedroomd om mee te doen in een echte musical? Wie kent het tegenwoordig niet? De combinatie van dans en toneel worden hier aangeleerd. Leer meer zelfvertrouwen te krijgen en je te uiten tegenover anderen. .
Een stukje acteren, een stukje dansen en ... heel veel fantasie en inleving gebruiken!
( vb van musicals: Annie, Cats, Evita, Moulin Rouge, Peter Pan, Alladin,…)

Modern Jazz

In deze les staat de algemene danstechniek centraal en die wordt aangeleerd tijdens de opwarming.
Tijdens een vaste reeks van techniek oefeningen.
Daarna worden de technieken toegepast in danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio.
Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek.

Showdance

In deze les staan vooral expressie, persoonlijkheid en het showgehalte centraal. Invloeden uit verschillende dansstijlen (vooral elementen uit Jazz en Urban) komen aan bod met als voornaamste doel dansers te laten stralen als popsterren in hun blitse videoclips. Daarnaast wordt ook gewerkt aan technische elementen, die vooral gebaseerd zijn op de techniek uit Jazz lessen.

Fun dance

In deze les starten we met vast opwarmingsoefeningen. Werken we vaak met 2 of in kleine groepjes aan eigen korte dansstukjes die we aan elkaar gaan tonen. Het dansplezier primeert!

Het dansatelier

Het dansatelier is er voor kinderen met een beperking tussen 6-12 jaar.
We werken in een rustig en aangepast tempo van de groep.
Er is geen druk of prestatie drang tijdens dit les moment. Het dansplezier staat voorop!
Wat gaan we doen tijdens deze les?
Een vast opwarming, liedjes zingen, dansjes leren, dansspelletjes spelen en afsluiten met een ontspanningsmoment
Sylvie zorgt voor een herkenbare opbouw in de les binnen een veilige ,duidelijke en  rustige sfeer.

Boys & Girlz breakdance

Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Breakdance is ontstaan eind jaren 70, begin jaren 80 in de zwarte achterstandswijken in New York. Een b-boy ("break boy" of "boogie boy") is iemand die, op de instrumentale muziek van de scratchende dj, zijn unieke dansbewegingen laat zien binnen een cirkel van mensen. Breakdance heeft allerlei bewegingen overgenomen uit o.a. traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en de Braziliaanse vechtsport capoeira. We maken in de les kennis met bekende breakdancing-bewegingen zoals freeze, flare, headspin, windmill, float, kick, swipe, suicide.
Deze les is voor jongens en meisjes.

Burlesque

Burlesque is een sensuele vorm van dansen.Sexy maar eenvoudige dansroutines, humor, expressie en uitstraling, daar draait het om. De vrouwelijkheid staat centraal. Spannend en leuk om te doen. Er wordt ook gebruik gemaakt van attributen.

Choreo Compagnie

In deze training  werken we naar een repertoire van dansstukken toe , die we kunnen tonen op optredens, evenementen of wedstrijden...
Deze training is bedoelt  voor de  Small en Medium Compagnie  dansers.
(Enkel na auditie)

Enkel voor volwassenen :

Funky Ladies

De nadruk van deze les ligt op de jazzdance  of modern  in combinatie met conditietraining. Door de opbouw van de les is deze voor iedereen toegankelijk met minstens 1 jaar ervaring.
Op een dansante manier werk je aan je conditie,  maar ook aan houding, kracht en souplesse!
We beginnen met een warming up waarbij de hartslag verhoogt wordt en we goed opgewarmd worden.
Vervolgens doen we een aantal verschillende verplaatsingen  door de ruimte of over de diagonaal. Daarna volgt een swingende combinatie die wekelijks wordt uitgebreid.
We sluiten de les af met spierversterkende oefeningen afwisselend voor buik-, rug-, been- en armspieren en stretches.

Bootcamp

We werken aan de algemene conditie. We combineren in deze les kracht met uithouding, behendigheid en dynamisme. Af en toe combineert Sylvie ook een korte leuke danscombinatie er tussen in. Het plezier, adrenaline en het groepsgevoel geven je telkens weer de nodige energie om door te gaan.
In de bootcamp lessen trekken we terug naar de natuur. We gebruiken kleine materialen voor extra spelplezier .We werken  aan oefeningen met partner en in groep, kracht, behendigheid, snelheid en uithouding, onderlinge wedstrijdjes, spelletjes en veel plezier, in combinatie met mentale ontspanning en  het aanscherpen van het doorzettingsvermogen.

* Dé perfecte fysieke teambuilding